10 tips til grønn smoothie
Lyst på en kickstart? Å lage grønn smoothie er en smart og enkel måte å dra i gang de gode vanene igjen.
På null komma niks booster du kroppen med vitaminer og næring. Det er som en sunn fastfood som hjelper deg å starte bra, og sette standarden for resten av dagen din.
Her er 10 tips til hvordan du kan lage deilig grønn smoothie:
- Start gjerne med mest frukt og litt grønnsaker, 60% frukt og 40% grønnsaker. Så reduserer du på frukt etterhvert.
- Bruk vann som væske.
- Bruk en god blender til grønnsakene, hvis ikke får du oksidering av smoothien og maskinen går varm
. Dessuten er det viktig at maskinen klarer å blende det til en jevn fin masse. - Tilsett noen isbiter, frossen frukt eller bær – grønne smoothies smaker best kalde!
- Tilsett gjerne avokado og en spiseskje med linfrøolje, så får du de gode fettsyrene. Et par spiseskjeer mandler, gresskarkjerner eller chiafrø passer også bra her.
- Varier grønnsakene for ikke å få for mye plantestoffer av en og samme type. Bruk gjerne blader fra blomkål, brokkoli, salatblader, spinat, grønnkål, squash, agurk, stangselleri eller avokado.
- Få sødme med eple, pære, banan, mango, kiwi, mynteblader og dadler.
- Bruk hele frukten, inkludert skall og frø, og da får du masse næring og mindre kuttearbeid.
- Demp bittersmaken fra grønnsakene med syrlige smaker fra sitron og lime.
- Demp bittersmaken fra grønnsakene med litt ingefær og gurkemeie, så har du også en kraftig betennelsesdemper.
Stort sett lager jeg hard-core smoothie, helt uten frukt. Men de fleste starter ikke der. Prøv deg frem!
Grønn smoothie
1/2 pakke spinat
2 stenger stangselleri
1/2 agurk
1/2 sitron
En bit ingefær
1/2 avokado
Eventuelt:
1 eple (om du vil ha sødme)
1 håndfull isbiter
5 dl vann
Kjør alle ingrediensene i en blender på høy hastighet.