Å telle all maten

Jul 20, 2022

Hvorfor er det slik at vi har blitt lurt til å tro at ekte mat er farlig, når det er ferdigproduktene som er den store utfordringen?

Mye av frykten er skapt av matindustriens behov for å fremme produktene sine. Og det er forståelig at mat uten råvarer er lønnsomt, det er billig for oss også, men ikke særlig lønnsomt for helsen.

Ja, det kan være smart å spise lavkarbo, spesielt for den som vil ned i vekt. Men da kan vi ikke bytte ut en banan med "liksom-mat". 

Jeg liker å vite hva maten inneholder. Og en ting er sikkert: mat uten ekte råvarer er ikke mat.

Vi kan stille oss spørsmålet hvorvidt fokuset på telling av kalorier har bidratt til å skape hysteri og frykt for ekte mat. Fordi vi glemte at fremstillingsmåte er mye viktigere enn tallene.

Ett eksempel: Jeg kjøpte Kokosmelk Lett ved en feiltagelse. Og det blir som å bytte ut råvaren med vann og fortykningsmidler. Derfor leser jeg alltid ingredienselisten for å sjekke hva jeg kjøper.

Det er ikke bare kalorier inn og ut. Tross alt så trenger kroppen næring og levende mat for å skape helse.

Mange tenker de MÅ kutte ut sjokoladen. Og det er ikke så rart. For i prinsippet kan to-tre sjokoladekjeks tilsvare en helt vanlig middag. Jeg husker studievenninnen min som valgte å bytte ut lunsjen med en snickers nettopp av det prinsippet - for det var like mange kalorier. 

Det er også interessant at vi tenker dietten er over når vi har nådd målet om å gå ned i vekt. Jeg møter mange som tenker at de ekstra kiloene er en engangs-ting. Straks de har gått ned er alt løst. Og det er det jo ikke. 

De fleste som går mye ned i vekt, går opp igjen. Jeg tenker at en av grunnene er at avstanden mellom hverdagsmaten og den perfekte dietten er så stor. Det trenger ikke være slik. Du kan nyte fantastisk god mat og leve sunt SAMTIDIG. 

Jeg er ikke her for å gi deg enda en ny slankemetode. Jeg vil du skal ha et kosthold som funker for deg og DIN kropp, for resten av livet. Fordi: Vi trenger et kosthold vi elsker og kan LEVE MED. Å gå ned i vekt er bare en positiv bi-virkning, helt uten telling.

For hva er viktigst? Se på mat som tall eller næring? Og hva skjer når kroppen får mat den ikke kan bruke til noe?

Vi trenger mer av ekte mat. Hva tenker du?

LAST NED GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE

Slik snur du julestress til julekos

Dec 11, 2022

Det nye godteriet

Dec 05, 2022

Den ultimate kosedrikken

Nov 06, 2022

Derfor er sunt kosthold vanskelig

Nov 03, 2022