Derfor er sunt kosthold vanskelig

Nov 03, 2022

Her er de fem grunnene jeg ser gå igjen: 

1. Du tenker at du må bli "flinkere" og kutte ut maten du elsker

Derfor blir sunt noe du kjemper for som du samtidig stritter imot. At du må ta deg sammen og skjerpe deg med maten. Men mat er en bra ting som skal gi deg energi og glede. Perfekte glansbilder finnes ikke, de gir ikke rom for hverdagsrealiteter. Velg GLEDEN med maten, da får du gjennomføringskraften.

 

2. Du måler effekt istedenfor å skape effekt

Du vil så gjerne passe inn i olabuksen eller gå ned noen kilo og legger fokuset på tall og mål. Du lar deg friste av dietter for å komme dit. Men selv om dietter er veldig effektive mens de er i gang, så varer det ikke. Det er ikke mulig å gjennomføre i lengden, for hverdagslivet kommer i veien. Du gir deg ingen realistisk sjanse til å fortsette på de tunge dagene. Den største utfordringen er ikke å finne ut hva som virker, det er å gjøre det som virker.

 

3. Du lever i et samfunn som er lagt opp til et usunt liv

Du hører en masse om hva du bør spise, men rammene rundt deg er ofte innrettet på det motsatte. Du har rutiner, og så skjer det plutselig noe du ikke hadde regnet med, og da har du ikke overskudd til den ekstra innsatsen. Ja, det hadde vært lettere om posen med smågodt hadde kostet 200 kroner i stedet for 50, for da ville du ikke kjøpt det like ofte. Men det er ikke din kontroll. Ta styringen der du kan.

 

4. Du har lært at fasiten finnes alle andre steder enn i deg selv

Hos statens kostholdsråd, hos Helsenorge, hos kostholdseksperter, du leter etter den perfekte oppskriften eller dietten som vil gjøre deg helt trygg på at du spiser "riktig". Men helse handler mye mer om å legge merke til hvordan du føler deg etter at maten er spist, fasiten finner du når du lytter til kroppen din.

 

5. Du spiser mat du egentlig hater fordi den sunne oppskriften er for komplisert

Du føler deg umotivert til å teste og kanskje fristet til å bestille pizza eller varme noen pølser. Og tenk hvis den sunne middagen ikke er fristende, da vil du (og kanskje noen kresne i huset) ikke spise det. Snakk om bortkastet. Men sunt kosthold handler om å lage nye og bedre vaner, teste ut og finne det som både du og kroppen blir glad av!

 

Jeg har et oppskriftshefte som gjør sunt kosthold lettere å gjennomføre uten å droppe kosen. Du laster det ned her: www.bieker.no/7enkle

LAST NED GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE

Slik snur du julestress til julekos

Dec 11, 2022

Det nye godteriet

Dec 05, 2022

Den ultimate kosedrikken

Nov 06, 2022

Derfor er sunt kosthold vanskelig

Nov 03, 2022