Det nye godteriet

Dec 05, 2022

Da jeg endret kostholdet, var jeg forberedt på å måtte si nei til sjokoladekjeks, kroneis, twist, pizza og marsipankake. Sånn ble det ikke. Likevel er det utrolig lite sjokoladekjeks i livet mitt.

Det hender jeg takker nei til marsipankake på jobben fordi noe skal feires. Men det frister ikke like mye lenger. Og "heldigvis" så tåler jeg det såpass dårlig at det ikke er verd det. 

Jeg elsker det sunne kostholdet mitt. Det handler mest om å nyte. For jeg har oppgradert. Jeg spiser kvalitet og velger fra øverste hylle. Før ante jeg ikke om denne verden og disse mulighetene.

Dette ser jeg ikke lenger

Da jeg gikk fra matindustriens høyest profilerte produkter til råvarer i foodprosessoren, var det mye som forsvant ut av synet mitt. 

Jeg ser ikke lenger bolleposene, Safarikjeks, Gjendekjeks, Bixit sjokoladekjeks, Smil, Bamsemums, Toro-poser, Sørlandsis med sjokoladebiter, melkesjokolade eller rislunsj.

Da jeg begynte med sunne søtsaker forsvant alt dette ut av livet mitt. Jeg trodde jeg gjorde det kun for barna, men nå savner jeg ingenting og vil ikke gå tilbake. 

Godteriet kroppen din elsker

Problemet er ikke at vi koser oss, men at vi koser oss med for mye usunt. Kroppen vår fortjener ekte mat - og ekte mat kan også være kos!

Så hva spiser jeg i stedet?

Nøtter, smør (klaret) istedenfor margarin, hjemmelagde desserter som bananis, rå brownie, snickerskake, sjokolade med gojibær, marsipan og bounty. Jeg har fått dilla på alt som er energi styrkende og kombucha, råkakao, matcha latte, gulrot-rødbete juice, grønn smoothie og ingefærshot.

Det smaker fantastisk. Det er kvalitetskos. Og jeg overspiser ikke – for jeg er fornøyd med et lite stykke. For det er ikke bare tomme kalorier men ekte mat.

Jeg er ikke "flink" eller spiser "strengt". Jeg spiser det jeg EGENTLIG vil ha. Men husk at smaken endrer seg over tid. Og endringen skjedde ikke over natten, det er resultatet av bitte små steg hver dag. 

Her er det som er viktig - hva du forventer av deg selv.

Når vi prøver å spise sunt, så fortsetter livet rundt oss. Enten det er selskap, gratis bløtkake på jobben eller pepperkaker på butikken. Det er vårt valg.

Du kan gjøre som alle andre og spise og drikke alt som serveres.

Men du må ikke. 

Hvilke valg du tar betyr noe

Hvis du føler deg sliten, så er valgene du tar i dag avgjørende for energien og overskuddet ditt i fremtiden. Derfor har jeg sluttet å si ja til sukker, melkeprodukter og hvetemel, fordi jeg vet jeg ikke tåler det.

Men ofte så er det vanskelig å si ja til seg selv. For vi har ikke tenkt igjennom på forhånd hva vi TRENGER og aller helst VIL. 

Vit hva du skal gjøre for deg 

Det hjelper å planlegge hva du vil spise og drikke, og hva du vil unngå. Jeg spør meg selv:

"Hvor er jeg invitert?"

"Hvor kommer det til å bli kake og godterier denne uken?"

Og så bestemmer jeg meg på forhånd hva jeg skal si ja takk til. Og jeg kan alltids ta med raw brownie til dessertbordet :)

Det viktige er å planlegge i FORKANT for hvordan du vil føle deg også ETTERPÅ.

Planlegging av dagen trenger ikke vær slitsomt, tidkrevende eller nedskrevet. Men det må gjøres hvis du vil vite hva du skal gjøre for deg selv i løpet av dagen.

La oss slutte å kaste bort energi på å bekymre oss for maten, og heller legge en plan for hvordan vi kan skape god energi og føle oss fantastisk bra.

 

LAST NED GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE

Slik snur du julestress til julekos

Dec 11, 2022

Det nye godteriet

Dec 05, 2022

Den ultimate kosedrikken

Nov 06, 2022

Derfor er sunt kosthold vanskelig

Nov 03, 2022