På tide med ekte mat

Jul 09, 2022

Jeg tenker tilbake på 80-tallet da light-produktene kom. Jeg husker mamma sa "du må drikke skummetmelk fordi det er sunnest". Fra nå av var det fettfri melk, margarin, magert kjøtt og vi skulle holde igjen på egg. Vi kan ikke vente flere generasjoner med å bevise at det var en tabbe. 

 

Vi ble advart mot ekte mat. 

 

Det var fettfobi og kolesterol-hysteri. 

 

Det nye kostholdet var sukret industrimat og samtidig startet fedmeepidemien. Mens naturlig kosthold som lavkarbo og middelhavsdietten ble oppfattet som ekstreme dietter. 

 

Det er ikke noe å lure på: vi trenger ekte mat. Mat som kroppen kan forstå og bruke til noe. Studier viser at man ikke blir friskere av mindre fett. Tvert imot. Vi trenger det gode kolesterolet fra mettet fett, fordi det beskytter oss. Det vi ikke trenger er det farlige kolesterolet fra sukker og stivelse. 

 

Jeg begynte med ekte mat da ungene fikk eksem. For det var da jeg forstod hva maten gjør med oss. Så jeg stemmer for at juksemat skal ut. At ekte mat skal inn. Det er vi som bestemmer dette, vi stemmer med pengene våre når vi kjøper Coca-Cola, Oreo eller kvalitetsmat. 

 

Du har mer kontroll enn du tror: 

 

Planlegg hva du skal spise. 

Handle inn rene råvarer. 

Kjøp smør istedenfor lettprodukter. 

Ta med deg god matpakke. 

 

Jeg stemmer for ekte mat og god helse, du også?
LAST NED GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE

Slik snur du julestress til julekos

Dec 11, 2022

Det nye godteriet

Dec 05, 2022

Den ultimate kosedrikken

Nov 06, 2022

Derfor er sunt kosthold vanskelig

Nov 03, 2022