Raw gulrotkake

Apr 28, 2022

I 2010 startet jeg å lage raw kaker. Den fantastiske kafeén OsloRaw eksisterte ikke enda. Og eneste muligheten var å lage det selv. Men selvom jeg kan lage kakene selv, drar jeg gjerne innom kafeén. For det handler om mye mer enn kaker, det handler om følelsen og gleden. 

Min favoritt fra OsloRaw er Raw gulrotkake. Så jublende glad for å få oppskriften at jeg deler jeg videre med deg her. Og hvis du ikke har laget det før, så stol på meg når jeg sier det er enkelt.

Grunnen til at jeg startet med raw kaker er nettopp derfor -  at det er enkelt. For jeg hadde ikke ork til noe komplisert, jeg hadde tre små barn med eksem og allergier. Eggehvite var en av allergiene, og det finnes jo i nesten alle kaker som skal i ovnen! 

Hver gang noen hadde bursdag, ble jeg spurt om jeg kunne ta med noe til Sunniva som hun tålte. Og ofte skulle hun ha det til neste dag. Hva er vel bedre enn raw kake da? For de tar bare 15 minutter rå lage når du kan det.

Det beste er - Med raw kaker kan du kose deg glugg ihjel med god samvittighet. Det er næring i en lekker pakke. Så du kan nyte kake til frokost, lunsj og middag om du vil!

Om du vil nyte og føle deg fantastisk bra også etter at kaken er spist. OsloRaw sin vanvittig gode gulrotkake kommer her: 

Raw gulrotkake


Gulrotbunn
2 dl havregryn
2 dl kokosmasse
3 ss kokossukker
½ ts vaniljepulver
1 ts kanel
½ ts kardemomme
1 ts salt
10–15 saftige dadler
2 store gulrøtter
2 dl valnøtter

Kremost
2 dl kokoskrem
2 dl bløtlagte cashewnøtter 
1 dl smeltet kokosolje
4 ss sitronsaft
2 ss rå honning
¼ ts salt

Topping
1–2 dl valnøtter

Bløtlegg cashewnøttene i ca. 2 timer.
For å lage bunnen, bland alt unntatt dadler, gulrøtter og valnøtter i foodprosessoren.
Ha i dadlene og kjør til du har en klissete deig. Kna inn revne gulrøtter og valnøtter. Trykk deigen ut i en kakeform dekket med bakepapir.

Lag kremosten ved å kjøre alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor. Hell over bunnen, dryss valnøtter på toppen og sett til frysing eller kjøl til den har satt seg. Omtrent en time i frys og litt lengre i kjøl.

Om fryst, tin i kjøl før servering.
Oppbevares i kjøleskap eller fryser. Nyt:)

Formen jeg brukte er en rektangulær form på 20x13 cm. Brukte en sånn liten ildfast form, men du kan jo
bruke en plastboks eller hva som helst. For den skal jo ikke i ovnen:-)

Lurer du på hva kokoskrem er? Det er den tykkeste delen fra kokosmelken, den som samler seg på toppen når den står i kjøleskapet. Det er altså fet kokosmelk (ikke kjøp lettvariant med vann og fortykningsmiddel).

LAST NED GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE

Slik snur du julestress til julekos

Dec 11, 2022

Det nye godteriet

Dec 05, 2022

Den ultimate kosedrikken

Nov 06, 2022

Derfor er sunt kosthold vanskelig

Nov 03, 2022